Kildevæld Community Centre

 

PROJECT DESCRIPTION

Kildevæld Community Center is the design of a new culture house and community center connected to an exciting public school, Kildevæld, in Copenhagen, Denmark. 

The community center will be a shared facility between the school, the surrounding city and the local communities and organizations. Containing a library, theatre and concert hall, activity spaces, workshop areas, café and kitchen, conference facilities and various other functions and spatial qualities, the community center aims to ensure a flexible use with a broad range of experiences. The aim for the community center is to open up the building and create new synergies between the neighbourhood, the city and the school with a strong focus on culture, movement, nature and climate.

 

PROJECT DATA


Project name

Kildevæld Community Centre


Program

School and Culture House


Typology

Cultural, Educational


Location

Copenhagen, DK


Year

2016


Status

In progress


Size

2.000 m2


Client

Municipality of Copenhagen


Collaborators

KANT, Thing Brandt


Design team

Tue Hesselberg Foged, Sinus Lynge, Ulrik Mathiasson, Pawel Potemkowski, Viktória Mravčáková, Christoffer Gotfredsen


 

CONTEXT

Kildevæld Community Center is located in Østerbro in Copenhagen, DK

 

The design relates to four central surroundings: The school, the park, the city and the local communities

 

CONCEPT

 

From traditional linear layout to diverse spatial experience

 

The community center seen from the park

 

South Elevation

 

The entrance

 

Cross Section

 

The atrium between the existing school and the new community center

 
 

INTERIOR

 

The walls have integrated furniture and storage space, creating a flexible interior that can adjust to the different activities and functions.

 

MATERIALITY - LOOK & FEEL

The Existing Facade

The Podium Staircase

The Climate Space