THU.jpg
THU2.jpg
THU3.jpg
THU4.jpg
THU5.jpg
THU6.jpg
THU7.jpg
THU8.jpg
THU9.jpg
THU10.jpg
THU11.jpg
THU12.jpg
THU13.jpg
THU14.jpg
THU15.jpg
THU16.jpg
THU17.jpg
THU18.jpg
THU19.jpg
THU20.jpg
THU21.jpg
THU22.jpg
THU23.jpg
THU24.jpg
THU25.jpg
THU26.jpg
1/26
THU.jpg
THU2.jpg
THU3.jpg
THU4.jpg
THU5.jpg
THU6.jpg
THU7.jpg
THU8.jpg
THU9.jpg
THU10.jpg
THU11.jpg
THU12.jpg
THU13.jpg
THU14.jpg
THU15.jpg
THU16.jpg
THU17.jpg
THU18.jpg
THU19.jpg
THU20.jpg
THU21.jpg
THU22.jpg
THU23.jpg
THU24.jpg
THU25.jpg
THU26.jpg

Thurøhus

 

Thurøhus is a new apartment building located on Thurøvej - a unique location in the dense city fabric of Frederiksberg, Copenhagen. Thurøhus is a reinterpretation of the typical Frederiksberg perimeter block, referencing the existing historical surroundings in materials and details, but at the same time offering a new interpretation and rejuvenation of the typology.

The design follows the same logic as the traditional town house hierarchy, in terms of plot ratio, height and depth, while a tapered backside and the large tilted roof surfaces, mimics the opposing volume of the neighbouring church, Godthåbskirken.

The volume is set back from the road allowing for a small front yard softening the division of public and private zones, and a trichotomy breaks down the volume into three smaller sections and allows for variation in the apartment typologies.


Project name

Thurøhus


Typology

Residential


Location

Frederiksberg, DK


Year

2015-2016


Status

Commission, Completed 2016


Size

2.000 m2


Client

FB Group


Collaborators

Ingcon


Design team

Tue Hesselberg Foged, Sinus Lynge, Gitte Juul Sørensen, Tina Lund Højgaard, Yulia Kozlova, Evgeny Markachev, Gorka Calzada Medina