IMG_9671.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00024.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00032.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00030.jpg
Enghavevej © EFFEKT 0002.jpg
Enghavevej © EFFEKT 0003.jpg
Enghavevej © EFFEKT 0004.jpg
Enghavevej © EFFEKT 0005.jpg
Enghavevej © EFFEKT 0006.jpg
Enghavevej © EFFEKT 0007.jpg
Enghavevej © EFFEKT 0008.jpg
Enghavevej © EFFEKT 0009.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00010.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00013.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00038.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00011.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00034.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00012.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00014.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00015.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00016.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00017.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00018.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00019.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00020.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00021.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00022.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00032.jpg
IMG_9662.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00027.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00041.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00040.jpg
1/32
IMG_9671.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00024.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00032.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00030.jpg
Enghavevej © EFFEKT 0002.jpg
Enghavevej © EFFEKT 0003.jpg
Enghavevej © EFFEKT 0004.jpg
Enghavevej © EFFEKT 0005.jpg
Enghavevej © EFFEKT 0006.jpg
Enghavevej © EFFEKT 0007.jpg
Enghavevej © EFFEKT 0008.jpg
Enghavevej © EFFEKT 0009.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00010.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00013.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00038.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00011.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00034.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00012.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00014.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00015.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00016.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00017.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00018.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00019.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00020.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00021.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00022.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00032.jpg
IMG_9662.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00027.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00041.jpg
Enghavevej © EFFEKT 00040.jpg

Enghavevej

 

E/F Enghavecentret was originally built in the 1970’s as a hotel. Due to the oil crises the building was quickly transformed into private apartments, offices and retail.

The current building program consist of a supermarket in the high plinth base and two residential blocks on top.

For many years the building was poorly maintained, and the structure had a series of flaws leaving the apartments almost impossible to keep at a comfortable temperature during the winter months. As a result, the large energy consumption was very problematic.

The starting point of the project was to reduce energy consumption by improving the building envelope. The existing concrete floor structure continued through the exterior facade and formed the floor of the balconies, creating a thermal bridge and causing extensive heat loss.

The strategy was to expand the interior space to include the balconies as part of the new facade system, while eliminating the thermal bridge.

On top of the supermarket a roof garden will create a shared recreational space for the residents.

 

Project name

Enghavevej


Typology

Residential, Renovation


Location

Copenhagen, Denmark


Year

2014 - 2018


Status

Completed


Size

9.500 m2


Client

E/F Enghavecentret


Collaborators

Lyngkilde


Design team

Tue Hesselberg Foged, Sinus Lynge, Gitte Juul Sørensen, Anders Hjortnæs, Dana Cherepkova, Elzbieta Paszkowicz, Evgeny Markachev, Filipa Pita, Gorka Calzada Medina, Inger Holhweg, Martin Trolle, Peter Kofod Bentsen, Pia Phanaphet, Trine Ivarsen, Urzula Chomiak, Virginie Le Goffic